Senior Power

Neptunigatan & Torggatan

Senior Power - Träning för seniorer

Vi rekommenderar boken SENIOR POWER -Styrketräning för dig som vill lära dig mer om träning för seniorer.
Vi saluför inte boken för tillfället men du kan gå in till Mariehamns Bokhandel och köpa eller beställa om det inte finns i lager.

Axplock från boken:

När man blir äldre kanske inte kroppen hänger med på samma sätt som tidigare. Kanske saknas den sista kraften i benen för att komma upp för den branta backen eller armstyrkan för att skotta snön på garageuppfarten? Detta är helt naturligt och drabbar alla äldre i takt med stigande ålder. Men det finns ett sätt att bryta trenden.

Musklerna slutar aldrig att svara på träning

Människans muskelstyrka når sitt maximum vid 20-30 års ålder. De följande 20-30 åren sker inga dramatiska förändringar, men runt 50-60 års ålder minskar muskelstyrkan markant hos den som inte tränar. Muskelstyrkan minskar även hos den som tränar regelbundet, men en vältränad 80-åring kan vara lika stark som en otränad 30-åring.

Med rätt träning några gånger i veckan kan du till och med återfå förmågor som du trodde att du redan hade förlorat. Kroppens muskler behåller sin fantastiska förmåga att svara på träning upp i hög ålder, säger Helena Bellardini, en av bokens författare och forskare inom området fysisk aktivitet för äldre.

Forskning visar att styrketräning minskar risken att drabbas av demens, fetma och hjärt-kärlsjukdomar. Forskning har även visat att styrketräning, och specifikt Senior Power träning hjälper äldre att få starkare muskler. Styrketräningen är minst lika bra, om inte bättre, för hälsan än konditionsträning och minskar risken för att drabbas av exempelvis demens, fetma och hjärt-kärlsjukdomar. 

Övningar du kan utföra både hemma och på gymmet

"Senior Power – styrketräning för äldre" innehåller omfattande träningsprogram med styrkeövningar som är enkla att utföra både hemma och på gymmet. Tack vare nivåindelningen finns lämpliga övningar för såväl dig som inte tränar som du med en längre träningsbakgrund.

Du som känner dig osäker kan börja träna med en personlig tränare (PT) för att komma igång. Eller i grupp på våra gruppträningspass. På Avancia stöder och inspirerar vi varandra. Du är inte ensam!

Kom till Avancia, det är roligt att träna tillsammans!

Vi hjälper dig gärna att komma igång – TRÄNA, TRÄFFAS & TRIVS!