Josefin Ingerström

Här kan du läsa mer om vår Medicinska tränare Josefin Ingerström

Jag är utbildad licensierad medicinsk tränare, lic. Personlig tränare och cert. kostrådgivare. Att jobba med träning och hälsa var länge en stor dröm för mig. Bara att få vara personlig tränare och hjälpa andra med något som kanske inte är en självklarhet för alla. Jag har inte alltid varit en person som tyckt om träning och skolidrotten var det värsta jag visste, inte för att jag var lat utan för att min kropp gjorde ont. Att redan i högstadiet ha kroppsvärk som ingen kunde förklara eller hitta något sätt att lösa.Detta ledde dock till att jag sökte mig vidare till gymmet. Började med olika gruppträningspass och hittade ett stort intresse för detta. Men här ännu en gång kom ett bakslag för mig. Min kropp började åter igen värka och jag fick utesluta vissa sorter av gruppträning, men samtidigt så fick en fysioterapeut ut mig i gymmet. Vi började sakta jobba med olika övningar som stärkte min kropp och jag började sakta ta in andra övningar från gymmet. Där och då fann jag ett stort intresse för att kunna ge andra samma möjlighet som jag fått, att kunna hjälpa personer med olika skador och problem eller bara hjälpa en person som inte vågat sig ut i gymmet. Att visa att träning ska vara roligt och enkelt, att alla klarar av det med rätt möjligheter. Anledningen att jag valde att vidareutbilda mig till medicinsk träning är för att det ger en större möjlighet att hjälpa fler personer och med andra problem än vad en personlig tränare kan. Jag har alltså fått en utbildning i hur man tränar personer med metabola sjukdomar så som övervikt, diabetes. Stressrelaterade sjukdomar där bland utmattningssyndrom, depressioner. Åldersrelaterade sjukdomar till exempel benskörhet, artros. Hjärtkärlsjukdomar som ofta går hand i hand med metabola sjukdomar och även sjukdomar i rörelseapparaten där allt från ryggont till knäskador kan förekomma och så mycket mera.

Målgrupp: 

- Du som vill komma igång med träningen
- Du som vill fortsätta utveckla din träning
- Du som vill hålla i gång kroppen och må bra
- Du som lider av Metabola sjukdomar, Hjärtkärl sjukdomar, Åldersrelaterade sjukdomar, stressrelaterade sjukdomar och sjukdomar i rörelseapparaten
- Du som har olika former av skador eller problem
- Både äldre och yngre är välkomna!

Här nedan ser du citat från hennes kunder:

”Jag vill bara tacka dig, jag har utvecklats väldigt mycket. Jag äter nu hälsosamt och träningen i gymmet har gjort bra förändringar på min kropp”

”Det har gått riktigt bra med träningen. Jag kör på hårt, även ökat på tyngderna i vissa övningar då det känts bra! Jag känner att motivationen bara stiger, när jag nu börjar se/känna resultat!”

Boka in en tid till Josefin genom att maila henne på josefinpt@avancia.ax