Egym - framtidens träning är här

EGYM - rolig och effektiv som ger resultat

EGYM är här. Framtidens träning som passar alla och håller dig motiverad, där du garanterat kommer få resultat.

EGYM är en gymcirkel med nio maskiner som automatiskt ställer in sig efter din nivå, känner när du blir starkare och anpassar motståndet. Det gör att du hela tiden får rätt utmaning beroende på vilket mål du har. På en skärm får du hela tiden instruktioner visuellt så att du har ett bra tempo och utförande. Maskinerna ställer också in inställningarna (t.ex höjd på sitsen) automatiskt. 

Detta är något som passar precis alla, nybörjare som van, samt håller en motiverad då maskinerna uppdaterar program och motstånd just för dig med jämna mellanrum. 
Detta är en digitalisering inom gymbranschen som gör det väldigt enkelt för precis alla att börja styrketräna och även hålla motivationen uppe. Det enda du behöver tänka på är att följa banan på skärmen. Du kan sedan följa dina resultat enkelt via din mobil eller på plats på gymmet. 

Första gången "boardar" du in dig med hjälp av en EGYM-coach framför något som kallas för HUBen. HUBen är hjärnan bakom allt och den scannar av din kropp och på så sätt känner maskinerna av dig och ställs in. Denna info samlas på ett armband som du bär med dig under träningen. Du blippar armbandet mot maskinen och maskinen ställs sedan in. Motståndet ställs in och uppdateras med jämna mellanrum med hjälp av regelbundna styrketester på maskinerna. 

Du kan redan nu köpa ditt armband som samtidigt är en startavgift på 49,90€. Sedan tillkommer en månadsavgift på 7,90€ på ditt medlemskap. Armbandet köper du på Neptunigatan 1. Här kan du se aktuella registreringstider

Dessa maskiner finns i cirkeln:

Latsdrag (rygg)
Sittande rodd (rygg)
Axelpress
Sittande bröstpress
Benspark
 (framsida lår)
Leg Curl (baksida lår)
Back Extension (rygg)
Abdominal Crunch (mage)
Sittande benpress (lår/rumpa)  

Programförklaring:

Grundläggande:
Ett grundprogram där vanlig träning varvas med excentrisk träning (negativ). Detta program startar du med och du kan absolut fortsätta med det hur länge du vill. 

 

Muskeluppbyggnad:
Ett intensivt program för ökad styrka, förbättrad muskelstorlek och muskelmassa. Träningen fokuserar på intensiv muskelansträngning med övningar som utförs långsamt under hög belastning. Det aktiverar alla muskelfibrer, vilket leder till maximal tillväxt och ökad muskelstorlek.

Allmän kondition/håll formen – general fitness:
Ett program för alla som vill komma ihåg med sin träning eller bara vill hålla sig i form. Programmet hjälper till att uppnå en balanserad styrka över alla muskelgrupper, uppnå god rörlighet och ett förbättrat hjärt- och kärlsystem.

Figurträning:
Träningen kombinerar styrka, uthållighet och ”hypertrophy training” (HST). Det är utformat för att tona och forma din figur, bränna fettavlagringar och definiera muskler. Träningen förbättrar hållfastheten och stimulerar till muskeltillväxt, beroende på träningsfas.

Atletisk träning:
Fokus på styrka och kondition med träning inriktad på kraft, explosivitet och uthållighet. Träningen kräver stor ansträngning med ökad styrka på kortast möjligast tid genom hög träningshastighet under maximal belastning. Programmet är utformat för att optimera din atletiska prestanda med god motståndskraft mot muskeltrötthet och förbättrad styrka i alla ledvinklar.

Viktminskning:
Träningsprogrammet för att gå ned i vikt bygger på högintensiv styrketräning med konstant förhöjd puls och förlängd träningstid. Att samtidigt öka styrka och uthållighet är en bra metod för viktnedgång och håller din träning där den bränner maximalt antal kalorier.

Rehabilitering:
Rehabiliteringsträning är skonsam mot lederna, vilket minskar risken för skador på grund av överdriven belastning. Intensiteten ökar långsamt över tiden, med hänsyn tagen till eventuella variationer i förmågan. Träning som förbättrar blodcirkulationen, korrigerar dålig hållning, aktiverar skadade muskler, återställer muskelstyrkan och ger ökad rörlighet.

Metabolisk träning:
Framförallt utformat för personer med typ 2-diabetes. Träningen inleds försiktigt med många repetitioner för att långsamt öka i styrka och uthållighet. Därefter följer muskeluppbyggnad av alla större muskelgrupper som främjas ett långvarigt resultat. Detta program ger en förbättrad allmänhälsa och har efter kliniska tester visat sig minska det långsiktiga blodsockervärdet (HbA1c).

Immunity boost:
Stärk immunförsvaret med regelbunden träning. Träning för nybörjare med fokus på rätt träningsstimulering för nybildning av skyddande muskelmassa utan överbelastning.