Covid-19

Det är extra viktigt att ta hand om sin hälsa i dessa tider och det är viktigt för oss att du som medlem ska känna dig trygg att besöka någon av våra två anläggningar. Här kan du läsa om våra aktuella åtgärder. Vi följer noga utvecklingen bland våra myndigheter och är redo att sätta in nödvändiga åtgärder om situationen förändras. 

Förutom att vi fortsätter hålla god städning och hygien på våra anläggningar, så ber vi verkligen alla våra tränande att ta situationen på allvar och tvätta händerna noggrant innan du börjar träna och använda handsprit samt hjälpa till att torka av redskap och allt annat du använt med desinfektionsmedel som finns utsatt i gymmens olika områden.  Du kan även använda handskar. Likaså om du känner dig det minsta krasslig, trött eller förkyld så stanna hemma. Alla besök sker som vanligt på egen risk. 

Följ myndigheternas rekommendationer om karantän efter vistelser utomlands. 

Vi ber alla tränande att hålla avstånd så gott det går och vi har begränsat deltagarantal i gruppträningen. Om du inte vill låna matta till gruppträningen kan du självklart ta med din egen. 

Vi erbjuder två stycken gym och kanske du har möjlighet att träna på dagtid när det är mindre folk? Tänk även på att vi erbjuder virtuell gruppträning från tidig morgon till sen kväll 7 dagar i veckan. Du kan även ringa till oss innan ditt besök och fråga hur många tränande vi har just då.

För dig som vill träna hemma erbjuder vi hemmaträning online från FortGjort där du som medlem kan göra din träning hemma. Läs mer om hur du kan träna hemma online genom att trycka här.  Vi har även en Facebookgrupp där du som aktiv medlem kan gå med i. Där får du en massa tips på hemmaträning från vår personal, gruppen heter "Hemmaträning med Avancia".

Vi rekommenderar alla tränande att använda ansiktsmask/skydd om det är trångt i omklädningsrummet, på träningspasset behöver du förstås inte använda mask. Vi vill också att man skall ha full koll på desinfektionen och sprita händerna, förstås även tvätta händerna ofta, desinficera och torka av alla redskap du använder. I våra sprayflaskor finns ett mycket effektivt virus och bakteriedödande medel vid namn SLUTDECI. Vi vill också tacka att ni hjälper och påminner varandra om att torka av redskapen ifall ni ser någon glömma.

Sist men inte minst, använd sunt förnuft.

Tillsammans hjälps vi åt!

Du kan även läsa här en intressant artikel om smittspridning och gym

Vi vill också poängtera att vi är en viktig samhällsfunktion där vi är den största institutionen på Åland som erbjuder träning- och friskvård, vi gör en mycket stor samhällstjänst för den Åländska folkhälsan, dessutom i privat regi. Vi är därav måna om att hålla öppet i största och möjligaste mån. Vi kan heller inte börja dra ner på antalet deltagare mer än vi redan gjort så länge inte regeringen kommer med ett beslut och utfärdar något undantagstillstånd. Följer vi alla direktiven och rekommendationerna ovan så kommer allt att gå bra och vi fortsätter förbättra den Åländska folkhälsan, tillsammans hjälps vi åt! 

Har du frågor? Kontakta då info@avancia.ax eller filipmeklin@avancia.ax.