Träna på löpband

Är du nybörjare på löpbandsträning är det viktigt att du vänjer dig vid det lugnt och försiktigt. Börja med att gå, och öka hastigheten gradvis i ett tempo som känns säkert och behagligt. När du känner dig trygg med det kan du öka hastigheten till lugn jogg och sedan öka gradvis. Det är viktigt att du känner dig helt säker på bandet innan du börjar experimentera med lutning och hög intensitet. Överansträng dig aldrig.

Inför styrketräning i gymmet kan du gärna värma upp på löpbandet - gå eller spring, gör det som känns bra. 

Har du ett mål?

Har du ett mål att springa en viss distans i ett visst tempo, eller om du har svårt att hushålla med energin när du tränar, är löpbandet den hjälp du behöver. Möjligheten att ställa in en viss hastighet som du håller tills du ändrar den ger en unik möjlighet att träna upp förmågan att springa i ett malande, jämnt tempo. Du behöver springa en aning snabbare på löpband än utomhus för att uppnå samma belastning eller öka bandets lutning för att utjämna denna skillnad.

På våra löpband kan du öppna ditt eget personliga PREVA- konto, och där följa med hur du har tränat. Det viktigaste är ändå att du trivs med din träning!