Träna med TRX

TRX är i princip bara ett långt band med två handtag. Trots det enkla utförandet ger TRX-systemet effektiv styrketräning för kroppens alla muskler.

Samtliga övningar utförs med kroppsvikten som enda belastning. Genom att ändra hur högt bandet hänger, och därmed hur brant vinkel man ligger eller står i, kan övningarna försvåras med hjälp av kroppen.

Det innebär att man kan träna effektivt oavsett om man är van vid att träna, eller om man precis har bestämt sig för att komma i form.

Handtagen kan användas på flera olika sätt. Med ett enkelt handgrepp kan de två handtagen samlas till en enhet vilket utökar övningsrepertoaren ytterligare. Det är lätt att justera längden på bandet genom att flytta kroken ett hack längre upp.

Du får även mycket bålstabilitet på köpet i flera av övningarna tack vare att styrka kombineras med balans. En variant för att göra övningarna tyngre är att bära viktväst eftersom det är din kroppsvikt som påverkar belastningen. 

För dig som är lite nyfiken på vilka övningar du ska hitta på med TRX:en finns nedan några förslag på övningar som du kan testa.

Boka en PT som gör ett personligt TRX-program för dig.